Öğrencilere Çevre Bilinci ve Doğa Sevgisi Aşılanıyor

Öğrencilere Çevre Bilinci ve Doğa Sevgisi Aşılanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 'Yaşanabilir Bir Konya İçin Daha Az Atık, Daha Temiz Çevre' sloganıyla, pilot olarak belirlediği okullarda çevre, katı atık yönetimi ve doğa sevgisi konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışması yürütüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği destekli Konya Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında okullarda bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri yapıyor.

“Yaşanabilir Bir Konya İçin Daha Az Atık, Daha Temiz Çevre” sloganıyla Karatay, Meram, Selçuklu ve Çumra ilçelerindeki pilot okullardan başlayan projede öğrencilere, atıkların azaltılması ve geri dönüşümü konusunda eğitimler veriliyor.

Öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak için yapılan eğitimlerde, “Geri Dönüşüm” ve “Dünyamız Nasıl Kirlendi, Kirliliği Önlemek İçin Bize Düşen Görevler Nelerdir?” konulu animasyon filmleri izleyen öğrencilere “Atıklar” adlı kitap hediye ediliyor. Doğal ortamı ağaç dikmeye uygun olan okullarda tohumlu kalem dağıtılarak, günün anısına çocuklarla birlikte çiçek dikimi yapılırken; çocuklara doğa sevgisi de kazandırılmaya çalışılıyor.

Öğrencilerin çok istekli oldukları, özellikle uygulamalı ve görsel faaliyetlere büyük ilgi gösterdikleri gözlenen proje faaliyetleri, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından bugüne kadar Meram Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu, Özel Diltaş İlkokulu, Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ve Çumra Hürriyet İlkokulu’nda yapılırken daha fazla okula ulaşılması hedefleniyor.

Konya Katı Atık Yönetimi Projesi, Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde Avrupa standartlarında yeni bir düzenli katı atık depolama sahası yapımı ve Aslım’da bulunan eski sahanın rehabilite edilerek yeşil alana dönüştürülmesi, sızıntı suyu arıtma tesisi yapımı ve Aslım mevkiinde atık aktarma istasyonu yapımı işlerini kapsıyor.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;