Doğalgaz Geliyor

Doğalgaz Geliyor

Doğal Gaz 1 Haziran 2004 tarihinde start alacak. Konya'da Doğal Gaz dağıtım hizmeti verecek olan GazNet Genel Müdürü Gültekin Çınar, Konya Büyükşehir ve Merkez ilçe Belediye Başkanlarına brifing verdi. Brifinge, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Anğı ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

GazNet Genel Müdürü Gültekin Çınar 5 yıl içinde 100 bin konuta Doğal Gaz ulaştıracaklarını ve 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet vereceklerini belirtirken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, GazNet'in ikinci büyük ortağının Konya Büyükşehir Belediyesi olduğunu anımsatarak, halkın rahatsız edilmeden hizmet verilmesi gerektiği konusunda GazNet yönetimini uyardı.

İlk bir yıl içinde; Armağan, Melikşah, Havzan, Büyük İhsaniye, Küçük İhsaniye, Beyazıt, Babalık, Beyhekim, Hamidiye, Yeni Şehir, Devri Cedid, Ferhuniye, Tarla, Ferit Paşa, Nişantaşı, Medrese ve Musalla Bağları'nda 10 bin konut ve işyerlerine doğal gaz verecek olan GAZNET buralardaki çalışmalar için 15 kilometre çelik hat olmak üzere toplam 141 kilometre hat döşeyecek.

GazNet Şehir Doğal Gaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Gültekin Çınar, doğal gaz hizmetleri konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile Belediye Meclis Üyeleri'ni bilgilendirdi.

Gaznet Yönetim Kurulu'nun da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi konumun önemine işaret eden Çınar, sadece İran'da 400 yıl boyunca yetecek Doğal Gaz rezervi bulunduğuna dikkat çekerek, dünya doğal gaz rezervinin yüzde 70'inin bu coğrafyada bulunduğunu söyledi.

Hizmet esaslı bir işletmeci olan GazNet'in beş yıl içinde Konya'yı dört ayrı koldan

Doğal Gaz ağı ile donatacaklarını belirten Çınar, dağıtım çalışmalarının daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla Konya'nın uydudan 800 kilometreyi kapsayan sayısal görüntüsünün alındığını ve yaptıkları kapsamlı fizibilite çalışmaları ile 130 milyon metrekareye yakın bir kapalı alanı ısıtacaklarını anlattı.

Konya Çimento Fabrikası önünden başlayacak ilk dağıtım çalışmalarının Nalçacı Caddesi, Havzan ve Şeker Fabrikası'nda 1 Eylül 2004 tarihine kadar gerçekleştirileceğini hatırlatan Çınar, 500 çalışan ile 9-10 ayrı ekiple hizmet vereceklerini bildirdi.

Konuşmasında Doğal Gaz sisteminin kullanıcıya maliyetine de değinen Çınar, kalorifer sistemi bulunan konutlarda 1 milyar liranın altına düşen harcamanın kalorifer sistemi bulunmayanlarda yaklaşık 3 milyar lira olarak tespit edildiğini açıkladı.

Kullanıcıdan alınacak 180 Dolarlık abonman ücretinin altyapıya harcanacağını, kendilerinin ise bir yıl boyunca abonelerden 10 Dolar kâr elde edeceklerini belirten Çınar, doğal gaz ile birlikte kentte istihdam oranının artacağını dile getirdi. Çınar, dünyada ülkelerin değil şehirlerin rekabet halinde olduklarının altını çizerek Doğal Gaz'ın kullanıma başlanmasıyla birlikte Konya'nın değerinin artacağına dikkat çekti.

Doğal Gaz dağıtımının hızlandırılması gerektiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, GazNet'in ikinci büyük ortağının Konya Büyükşehir Belediyesi olduğunu anımsatarak, dağıtımda mahalli idarenin etkin rol alması gerektiğini söyledi. Akyürek, Gaznet'in hemen kazanmayı değil, etkin bir bilgilendirme ve yönetim mekanizması geliştirerek halkı rahatsız etmeden hizmet vermeyi amaç edinmesi gerektiğini dile getirdi.

Doğal Gaz'ın, mevcut yakıtlar içinde en temiz, en verimli ve en konforlu yapıya sahip olması ile 21. yüz yılın enerjisi haline geldiğine işaret eden Çınar, GazNet olarak kullanıcıya sessiz ve gözden uzak yer altı boru şebekesi ile 365 gün 24 saat emniyetli ve kesintisiz bir hizmet sunacaklarını sözlerine ekledi.

Önem sıralamasında yakıt olarak ham petrolden sonra ikinci sırayı alan doğal gaz, konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, üretim ve enerji amacıyla belli bir merkezden kontrollü olarak bir şebeke sistemiyle dağıtılıyor.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;