Kimsesizlerin Kimsesi Büyükşehir

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret eden Bakan Çubukçu, Başkan Akyürek'ten çalışmaları ve Konya hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tahir Akyürek, 'Konya, Türkiye'nin kent olarak coğrafi anlamda en büyük, nüfus olarak da dördüncü büyük kenti. Konya şehircilik açısından Büyükşehirler arasında özellikleri olan bir şehir. Altyapısını büyük oranda tamamlamış, gecekondusuz oluşuyla örnek olmuş bir kent. Konya'da hayat biraz daha kolaydır. Her ne kadar şehir bugünlerde bir şantiyeyle döndüyse de, amacımız hizmette kaliteyi artırmaktır. Yoğun bir inşaat görüntüsü olmakla birlikte, eksiklerimizin tamamlanması için büyük bir avantajdır. Birkaç ay sonra sorunları çok daha azalmış bir kent olacaktır.'dedi. Çok kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Akyürek, 'Büyükşehir Belediyesi olarak 15-16 aylık süreçte, Mevlana Kültür Merkezi'nin tamamlanması, Atıksu Arıtma Tesisleri'nin yapımının başlatılması, Konyaspor Tesisleri'nin 560 bin metre2'lik büyük bir alana kurulması çalışmasının başlatılması, 4 bin kişiye eğitim vermeyi hedeflediğimiz KOMEK kurslarında 50 branşta eğitim verilmesinin sağlanması gibi hizmetlere imza attık. Bu yıl içerisinde 6 yeni caddenin yapımını gerçekleştiriyoruz. Çok geniş olan caddelerimizin minimum genişlikleri 35 metre olarak yapılıyor. Yine bu yıl içerisinde 6 katlı kavşak yapacağız. Bunlardan birinin açılışını Eylül ayı içinde gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda özellikle şehir merkezinde farklı noktalarda ve alanlarda gerçekleştirdiğimiz bir çok yatırım ve düzenleme çalışmamız var.'diye konuştu. Sosyal belediyecilikle model olma çabası içinde bulunduklarını ifade eden Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra Türkiye'de ilk defa sosyal belediyeciliğin ilk adımı olarak Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurduk. Bu müdürlüğümüz aracılığıyla bilim adamlarının destekleriyle Türkiye genelinde kapsamlı araştırmalar ve çalışmalar yaptık. Sosyal Belediyecilik kapsamında hedeflediğimiz Kadınlar Lokali, Gençlik Merkezleri, Kadın Sığınma Evi gibi hedeflerimizin bir kısmı projelendirilirken, bir kısmı da yapım aşamasındadır. Yine şehrimizde bulunan ve bakıma muhtaç insanlarımızın bakımlarını evlerinde gerçekleştiriyoruz. Konuyla ilgili projemiz de hayata geçmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyecilikte de model olmak istiyoruz. 'şeklinde konuştu.

Ziyarette konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da, 'belediyelerin sosyal yardımları ve sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü hizmetler, iki büyük ekonomik kriz atlatan ülkemizde sosyal patlamaların önüne geçmiştir. Merkezden yönetim yerine yerelden yönetim ve hizmet anlayışını benimsiyoruz. Hükümet olarak parlamento tatile girmeden Türkiye'de ilk defa bir özürlüler yasası çıkardık., Özürlüler yasasının bütçeye maliyeti 1 katrilyon liranın üzerindedir. Belediyelerimizin sosyal alanda gerçekleştirecekleri bütün hizmetlerin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Yaptığınız hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum.'dedi.

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Korunmaya Muhtaç ve Kimsesiz Çocuklar Vakfı arasında 'Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurum Konya KİMSEV Yetiştirme Yurdu'nun İşletilmesine Dair İşbirliği Protokolü, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KİMSEV Genel Başkanı Süleyman Boyalı ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış arasında imzalandı.

Yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi söz konusu vakfı bünyesinde açılacak binalarının temini, teşrifi, yurtta bulunan çocuklara harçlık verilmesi ve yardımcı personelin maaşlarının ödenmesi konularında yardımcı olabilecek. 10 yılı kapsayan protokol tarafların istemesi halinde 5 yıl daha uzatılabilecek.


Ana Sayfa