VETERİNERLİK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


Bina/Tesis Adı: VETERİNERLİK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Bina/Tesis Türü:
Hizmet Binası
Bina/Tesis Açıklaması:

HAYVAN PAZARI TESİSLERİ

2013 yılında faaliyete geçen Hayvan Pazarı Tesisimiz 2022 yılında Meram İlçesi Boruktolu Mahallesi’ne taşınmıştır. Hayvan Pazarı Tesislerimiz İç Anadolu bölgesinin en büyük ve modern hayvan pazarı niteliğinde olup, 3500 büyükbaş ve 10.000 küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 13 bin 500 hayvan kapasitesine sahip tesiste ayrıca depolama, ahır ve karantina merkezi, sosyal tesisler, araç otoparkı ve TIR parkları ile tüm paydaşlara hizmet vermektedir.

Pazara Giriş Yapan Hayvan Sayıları

2023 Yılı

Büyükbaş

Küçükbaş

Toplam Gelir

Ocak-Temmuz

5031

11.348

107.050,00 TL

 

HAŞERE İLE MÜCADELE

Çevre sağlığı ilaçlama hizmetlerimiz; 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyemize bağlı 28 ilçenin 856 mahallesini kapsayan sokakların, caddelerin vb. tüm yaşam alanlarının, ayrıca yaşam alanları dışında kalan tüm sulak alanların (göl, ırmak, akarsu, yağmur suyu birikintisi, kanal vb.) ve ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesine ait tüm park, bahçe, sosyal tesisi ve mezarlıkların ilaçlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda 40 ekiple (20 uçkun 14 larva, teknik ekip ve kontrol ekipleri) hizmet verilmektedir. Ayrıca 2016 yılında Müdürlüğümüzce, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğünden Biyosidal Ürün Uygulama Ruhsatı alınmıştır. Bu kapsamda belediyemiz sınırları içerisinde yer alan binalar, konutlar, kamu kurumları, iş yerleri vb. yaşam alanlarına ait tüm kapalı alanlarda ilaçlama faaliyetleri yapılmaktadır. Bu kapsamda 1 ekiple hizmet verilmektedir.

ACİL MÜDAHALE HİZMETLERİ

2022 yılında Belediyemiz tarafından trafik kazalı, yaralı sokak hayvanları için Acil Müdahale Hizmetleri birimi oluşturulmuştur. Bu kapsamda Belediyemiz ve Merkez İlçe Belediyeleri ile birlikte nöbetçi Veteriner Hekim, Veteriner Teknikeri ve Teknisyenlerinden oluşan ekip ile hizmet vermektedir. Acil Müdahale Hizmetleri 7/24 hizmet esasına göre yürütülmekte olup 5 adet CANBULAN acil müdahale araçları ile hayvanların nakilleri sağlanmaktadır. CANBULAN araçlarımız tam teşekküllü olup trafik kazalı ve yaralı hayvanlara ilk müdahalesi yapılarak acil müdahale merkezimizde görevli Veteriner Hekimlerce tedavi ve takibi sağlanmaktadır. Hasta ve yaralı hayvanların acil müdahalesi sonrası tedavi süreçleri Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon merkezimizde ve komplike vakalar ise S.Ü. Veteriner Fakültesinde yürütülmektedir.

2023 Yılı

Bakımevine Giden Hayvan

Fakülteye Giden Hayvan

Ocak-Temmuz

1.561

270

 

YEMEK ARTIK VE ATIKLARINDAN EKTRÜDER SİSTEM İLE HAYVAN MAMASI ÜRETİM TESİSİ

Yemek atık ve artıklarından mama üretimi tesisi projesi kapsamında hayata geçirmek istediğimiz projemiz için detaylıca ele alınan sokak hayvanlarının beslenmesi Belediyemiz ihtiyaçlarının temelini oluşturmaktadır. Projemiz kapsamında var olan en büyük kriter sokak hayvanlarının hayatta kalma içgüdüsü nedeniyle ihtiyaç duydukları besini doğal yaşam alanlarında bulamamasıdır. Bu durum ülkemizde ilgili kanun ve yönetmeliklere göre belediye birimlerinin sorumluluğundadır. Tüm sokak canlılarının ihtiyaç duyduğu besinleri metropol yaşamında kendi başlarına temin etmeleri ise mümkün değildir. Bu nedenle sokak hayvanlarının ihtiyaç duyduğu besine ulaşması için Yemek Artık ve Atıklarından Mama Üretimi hayata geçirilmiştir. Tesisimizin program dâhilinde üretime hazır hale gelmesi Ağustos/Eylül ayında gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

İletişim: 444 55 42

E-posta: veterinerlikhizmetleri@konya.bel.tr

Adres: Tatlıcak Mahallesi Ereğli Yolu Üzeri No:1 Karatay / Konya

Bina/Tesis Görselleri