Zirai Mücadele Çalışmaları Yılın 12 Ayı Sürüyor

Zirai Mücadele Çalışmaları Yılın 12 Ayı Sürüyor

Zirai mücadele çalışmalarını yılın 12 ayı sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, ilaçlamaları Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın yayınladığı kriterler doğrultusunda doğru zamanda, doğru uygulama şekilleri ve doğru ilaç çeşidiyle yapıyor. İlaçlamalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın ilaçlama çalışmalarını 3 traktör iki vardiya ile toplam 6 ekiple yürüttüğünü söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na bağlı mücavir alanlarda yapılan zirai ilaçlama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ceylani Kılıç, farklı dönemlerde farklı fitopatolojik etmenler, entomolojik ve nematolojik zararlıların görüldüğünü belirterek, bu etmen ve zararlıların teşhisinin yapılarak uygun ilaçlama yöntemleri kullanıldığını söyledi.

Kılıç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 'İklim değerleri entomolojik zararlılar noktasında uygun olmaya başladığı andan itibaren incelemeler yapılmakta, yumurta, nimf sayımları yapılarak ilaçlamalara başlanmaktadır. Fitopatolojik etmenlere karşı ise sıcaklık ve nem değerleri göz önüne alınarak ilaçlamalar başlatılmıştır. İlaçlamalar Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın yayınladığı kriterler doğrultusunda, doğru zamanda, doğru uygulama şekilleri ve doğru ilaç çeşidi ile yapılmaktadır. Bitki gelişim düzenleyicileri ve bitki besin elementler yine Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikler doğrultusunda verilmektedir. İlaçlamaları Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 3 traktör, 2 vardiya (15:00 ' 23:00, 23:00 ' 07:00) ile toplam 6 ekiple yürütmektedir. Bunun yanında Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü 2 ekip, Meram Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü 1 ekip, Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü 2 ekiple çalışmaktadırlar. İlaçlamalarla ilgili asıl sıkıntının ilçe belediyelerle birlikte aynı anda aynı bölgeye ilaçlamaya başlanamamasından kaynaklanmıştır. Çünkü bir alanın ilaçlanıp diğer alanın ilaçlanmaması alanda sürekli bir bulaşıklık bırakmakta ve izole edilmiş alanlar oluşturulamamaktadır. Bunun yanında özel ev bahçeleri ilaçlamalarını yapmadıklarından dolayı temizlenen sokak, cadde, park alanları 2 ' 3 gün sonra tekrar entomolojik zararlılar ile bulaşmaktadır ve bizim sıkça ilaçlama yapmamızı gerektirmektedir. Bu konu üzerine ilçe belediyelerle birlikte görüşmeler yapılarak ortak bir çalışma içerisine girilmesi kararlaştırılmış ve uygulamalar başlamıştır.'

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;