Haberler
Yazılım Ekibi Hem Üretiyor, Hem Tasarruf Sağlıyor
Teknolojinin hızla geliştiği ve her geçen gün yeni bir alana kaydığı çağımızda, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da kendi yazılımını gerçekleştirmek için yazılım ekibi oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, bir yılı aşkın süredir hizmet veren yazılım grubunun ürettiği programları ve kaynak kodları ile alınan programların üzerine yeni ilaveler, düzeltmeler yaparak yerli yazılımların kullanımına başladı.
70 BİN DOLAR TASARRUF SAĞLANDI
Yazılım gurubu, işe Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iç ve dış birimlerin birbirleriyle entegrasyonu sağlayacak yazılımla başladı. Birimler arası entegrasyon yazılımından sonra, bunların ortak kullanımına imkan tanıyan ve güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu bir yazılım daha gerçekleştiren yazılım gurubu, bir belediyenin ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri ve işlemleri sayısal ortama taşımaya başladı.
Bilgi İşlem Daire Başkanı Yaşar İncikli, kurum içi iletişimden evrak takibine, bütçe işlemlerinden yatırım analizlerine varıncaya kadar birçok alana hitap eden yazılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılan yazılımlarla belediyenin yaklaşık 70 bin dolar tasarruf sağladığını, aynı zamanda bu alanda Konya'da yetişmiş personel istihdam ederek şehre önemli katkı sağladıklarını ifade etti.
TÜRKİYE BELEDİYELERİNE ÖRNEK
Başkan Tahir Akyürek'in önemli projeleri arasında yer alan ve şehirde sayısal alanda yeni bir dönemin başlamasına öncülük edecek olan Kent Bilgi Sistemi Projesi kapsamında muhtarlara bilgisayar verildiğini kaydeden İncikli, verilen her bilgisayara, yazılımı Bilgi İşlem personeli tarafından gerçekleştirilen programlar yüklendiğini ifade ederek, söz konusu yazılımla Konya'nın yüzde 70'nin üstündeki bölümünün tüm verilerini tek merkezde çok düşük maliyetle toplamayı başardıklarını, bir yıl içerisinde bu rakamın yüzde yüzü bulacağını söyledi. İncikli, şu anda yürütülen yazılım geliştirme ve üretim çalışmalarının Türkiye'de bir çok belediyede bulunmadığını hatırlatarak, içlerinde bazı büyükşehirlerinin de bulunduğu belediyelerin kendilerinden bu konuda yardım talep ettiğini ve yazılım konusunda isteyen tüm resmi kurumlara destek verdiklerini ifade etti.
MUHTARLAR YAZILIMDAN MEMNUN
Şehrin tümünde artık muhtarlarca yürütülen işlemler de bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor. Bir muhtar tarafından yapılacak tüm işlemlerin bir programla halkın hizmetine sunulduğunu belirten İncikli, Muhtar Otomasyon programının başta Emniyet Merkezleri olmak üzere diğer resmi kurumlarca da kullanılmaya başlandığını, böylelikle şehir genelinde aynı yapıya sahip program kullanımın teşvik edilerek şehirle ilgili bilgilerde tek merkezli entegrasyonun sağladıklarını bildirdi.
Bir yılı aşkın süredir hizmetlerini bilgisayar ortamında veren muhtarlar ise, Büyükşehir Belediyesi'nce kendilerine verilen teknoloji desteği ile işlerinin hem kolaylaştığını, hem de eksik iş yapmaktan kurtulduklarını bildirdi. Muhtarlar, işlerinin tamamını evraklar yerine bilgisayarlardan yaparak zaman tasarrufu sağladıklarını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.