Türkiye'nin İlk Enzime Dirençli Nişasta Fabrikası Konya'da Açıldı

Türkiye'nin İlk Enzime Dirençli Nişasta Fabrikası Konya'da Açıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konya'da Türkiye'nin ilk enzime dirençli nişasta üretimi yapacak fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. Konya'nın çok önemli, ileri bir sanayi şehri olduğunu belirten Bakan Özlü, \"Konya\'mız fark oluşturan bir şehirdir. Konya artık geri dönülmez şekilde büyüyecek, gelişecek ve birçok alanda Türkiye'ye öncülük edecektir' dedi.

Türkiye’nin ilk enzime dirençli nişasta üretimi yapacak tesisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile Konya Organize Sanayi bölgesinde hizmete açıldı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ İÇEREN BİR ESER KONYAMIZA KAZANDIRILDI

Açılış töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fabrika sahiplerini tebrik ederek, hem Türkiye’de bir ilki başardıklarını hem de Konya’nın üretimine, istihdamına katkı sağladıklarını söyledi. Başkan Akyürek, “Konya’ya yakışan, yüksek teknoloji içeren bir eseri şehrimize kazandırdılar. Üretmek çok saygı duyulacak bir kavram. Şehrimizin ve ülkemizin gelişiminde, refah seviyesinin yükselmesinde, büyük Türkiye hedefine olan yürüyüşümüzde en önemli pay üretim sektörüne aittir, işadamlarımıza aittir, yatırımcılarımıza aittir. Bu nedenle burada bulunan bütün işadamlarımıza ülkemiz adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Bu ülkenin insanları olarak kendi değerlerimizle gelişmeliyiz, ilerlemeliyiz. Bugün burada yapılan da bunun bir göstergesi. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat da, fabrikanın TÜBİTAK ile yapmış olduğu işbirliği sonucunda Türkiye’nin ilk enzime dirençli nişasta tesisini Türkiye’ye kazandırmasının gıda sektörü adına son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

KONYA ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHRİDİR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk, Özlü tesisin bereket getirmesini dileyerek, Konya’nın üretim, sanayi ve ihracatın merkez şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Şehrin 2017’nin 11 ayında 1 milyar 417 milyon dolar ihracat rakamını yakaladığına işaret eden Bakan Özlü, Konya'nın bu yılı 1,5 milyar doların üzerinde ihracatla kapatacağını aktardı.

Bakan Özlü, bin 500 ihracatçı firmanın bulunduğu Konya'nın ihracat sıralamasında 13. sırada yer aldığını anımsatarak Konya’nın çok önemli, ileri sanayi şehri olduğunu belirtti. Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi de bu şehirdedir. Geçen yıl yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etmiştir. Öte yandan makine imalatı, tarım makineleri, otomotiv yan sanayi, gıda, metal döküm, ayakkabı imalat sanayi gibi alanlarda Konya'mız fark oluşturan bir şehirdir. Tüm bu rakamlar bize şunu söylemektedir; Konya artık geri dönülmez şekilde büyüyecek, gelişecek ve birçok alanda Türkiye’ye öncülük edecektir.”

BU ÜLKENİN EN DEĞERLİ HAZİNESİ GİRİŞİMCİLERDİR

Bilim ve girişimci eşgüdümünün en güzel örneğinin bu tesiste ortaya konulduğuna kaydeden Bakan Özlü, “Bu ülkenin en değerli hazinesi girişimcilerdir. Ne kadar çok girişimciniz varsa o kadar büyüksünüz demektir. Bugün dünyanın bütün üretim mekanizmaları, sanayi çarkları ve gelenekleri, girişimcilerin hayallerinden beslenmektedir. Bu yüzden bu ruhu canlı ve diri tutmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından tesisin açılışının gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Özlü ve beraberindekiler tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, oda ve borsa başkanları, TÜBİTAK yetkilileri, tesisin yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;