Haberler
'Mevlana Şehrinde Olmak' Semineri Yapıldı
Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Konyadaki esnaflara ve turizm işletmecilerine yönelik, Mevlana Şehrinde Olmak isimli eğitim semineri düzenlendi.
Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen seminere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, esnaf odalarının temsilcileri, esnaflar ve turizm işletmecileri katıldı.
DAHA DONANIMLI OLMAK GEREKİYOR
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, turizm altyapısı denince genellikle müzeler, gezilebilecek alanlar, oteller, hizmet mekanları gibi konuların değerlendirildiğini söyledi. Turizm altyapısının içinde mekan kalitesinin yanında hizmet, davranış, iletişim gibi konuların da olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Daha eğitimli zabıtaya, satış yöneticilerine, rehberlere ihtiyacımız var. Şehir halkı olarak da, dünyayı misafir ettiğimizi unutmadan daha donanımlı olmamız gerekiyor. Bu toplantıların bu anlamda faydalı olduğunu düşünüyorum dedi.
DOĞRU İLETİŞİM VE DOĞRU TANITIM
Bu tür toplantılarının kapsamının artırılarak devam ettirilmesi ve sürekli kılınması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, eğitim, halkla ilişkiler, turizm altyapısının güçlendirilmesi gibi kavramların anlık faaliyetlerle oluşturulamayacağını ifade etti. Turizm Master Planı çerçevesinde güçlü bir turizm altyapısı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Akyürek, Konya olarak artık dünyayı ağırlıyor, dünyayı misafir ediyoruz. Şeb-i Arusta dünyanın birçok ülkesinden misafirler gelecek. Şeb-i Arus dışında da Konyaya gelen ziyaretçilerde ciddi artışlar söz konusu. Şehir olarak buna fiziki altyapı olarak hazırlanıyor, gerekli düzenlemeleri ve yatırımları yapıyoruz. Ancak fiziki altyapının hazır edilmesi, yeni otellerin yapılması tek başına yeterli değil. Esnafın, satış görevlilerinin, halkın, belediye ve müze görevlilerinin, hizmet sektöründeki herkesin doğru iletişim kurabilmesi, doğru tanıtım yapabilmesi ile ancak arzu ettiğimiz hedefe ulaşabiliriz diye konuştu.
HERKES TURİZME HAZIR OLMALI
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konyada turizm sektörünün endüstrileşmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, herkesin Konyaya gelen tüm misafirleri kendi evlerine gelmiş gibi idrak edeceği bir duruma gelinmesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından geçilen seminerin oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Nuri Şimşekler yaptı. Seminerde Yard. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, Turizm Açısından Konyanın ve Tarihi Eserlerin Önemi, Gazeteci-Yazar Uğur Özteke, Konyada Mevlana Torunu Olmak, Mehmet Yünden, Konyada Turizm, Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş ise, Etkili ve Doğru İletişim konularını ele aldı.