KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti. Konya'ya ikinci bir üniversitenin kuruluyor olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, hep birlikte Konya'nın ve Türkiye'nin eğitim çıtasını yükselmek için çalıştıklarını söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Konya’da gerçekleştirecekleri ilk toplantı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, sanayi ve üniversite arasındaki işbirliğini sağlayarak, sanayiye gerçek anlamda kalifiye eleman yetiştirmek üzere 4 yıl önce başladıkları çalışmanın sonuna geldiklerini belirterek, ilk toplantıda rektör adaylarını ve açılacak bölümleri belirleyeceklerini dile getirdi.

KONYA’YA HEYECAN GETİRDİ

Konya’ya son yıllarda yapılan en önemli yatırımlarından birinin KTO Karatay Üniversitesi olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, emeği geçenlere teşekkür etti. Selçuk Üniversitesi’nin, Konya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik lokomotifi durumunda olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya 30 sene sonra yeni bir üniversiteye kavuşuyor. Bu, Konya açısından büyük bir olay. İlk özel üniversitenin kuruluyor olması Konya’ya heyecan getirdi. KTO Karatay Üniversitesi daha eğitime başlamadan bulunduğu bölgenin değerini artırarak şehre katkı yapmaya başladı” dedi.

Belediye olarak üniversitenin ihtiyaçlarının karşılanması ve Konya’daki eğitim kalitesinin yükselmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’daki eğitim seviyesinin yükselmesinde yerel yönetimlerin konuya sahip çıkmalarının büyük katkısı olduğunu ifade etti. Başkan Akyürek, hep birlikte Konya’nın ve Türkiye’nin eğitim çıtasını yükseltmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;