Konya Bilim Merkezi EBA TV'ye Bilimsel İçerikli Filmler Hazırladı

Konya Bilim Merkezi EBA TV'ye Bilimsel İçerikli Filmler Hazırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı uzaktan eğitim platformu olan TRT EBA TV için bilimsel içerikli filmler hazırladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eğitime uzaktan devam eden milyonlarca öğrenciye 6 farklı temadan oluşan bilimsel içerikli filmlerle katkı sağladıklarını söyledi.

Konya Bilim Merkezi, uzaktan eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kapsamında TRT EBA TV’de yayınlanan derslerde öğrencilere yönelik bilimsel içerikli filmler hazırladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eğitim-öğretimin uzaktan devam ettiği pandemi sürecinde milyonlarca öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın TRT EBA TV üzerinden hazırladığı uzaktan eğitimle derslere devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin de bu süreçte öğrencilere bilimsel içerikli filmler hazırladığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliğiyle uzaktan eğitim programına katkı sağlamak ve öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla hazırlanan bilimsel içerikli filmlerin 6 farklı temadan oluştuğunu vurgulayan Başkan Altay, “Videolarda eğlenceli ve öğretici bir üslup kullanılırken öğrencilerimiz bu sayede bilimin eğlenceli yönünü bir kez daha görmüş oldu. Toplam 60 dakika süren bilimsel filmlerin ders aralarında bölümler halinde gösterimi yapıldı. Bütün öğrencilerimizi filmlerde gördükleri içerikleri yerinde keşfetmek için ilk fırsatta Konya Bilim Merkezimizi de bekliyoruz.” dedi.

Konya Bilim Merkezinde yer alan ve öğrencilere ulaştırılan bilimsel galerilerin temalarına göre belirlenmiş içerikler şu şekilde:

BİLİMİN SULTANLARI

Müslüman âlimlerin uçuş ilkelerini keşfettiği, görme kuramını tanıdığı, günümüzde kullandığımız sayı sistemleri ile trigonometriyi geliştirdiği ve nicel kimyada öncü rol oynadığı önemli bilimsel gelişmelerin anlatıldığı bu filmde öğrenciler geçmişten günümüze bilimin serüvenini öğrendi.

VÜCUDUMUZ

Bu filmde öğrencilerin insan vücudundaki sistemleri tanımaları ve bu sistemlerde yer alan organların sağlıklı bir şekilde hayatta kalmaları için yerine getirdikleri her birine özgü görevlere aşina olmaları sağlandı. İzleyiciler bu bölümde vücutlarında hastalık risklerini azaltan, sağlıklı olmayı sağlayan alışkanlıklar ve seçimler hakkında da bilgi sahibi oluyor.

DÜNYAMIZ

Üç ana temadan oluşan bu filmde öğrenciler; depremler, dünyanın katmanları, kıta hareketleri, volkanizma, rüzgâr, kömür, su ve güneş ile çevremizde yaşayan canlılar ve bitki türlerini görme imkanı buluyor.

EVRENİMİZ

Evrenimiz filminde ise öğrenciler yaşadığımız evren ve evrende bulunan güneş sistemi, yıldızlar, gezegen sistemi, galaksiler hakkında temel bilgiler edinirken; insanlığın uzayı keşfetmek için kullandığı teknolojiler interaktif sergi düzenekleri ile açıklanıyor.

YENİ UFUKLAR

İlerleyen teknolojiden ve yeni buluşlardan haberdar eden sergi galerisinde; robotlar, malzeme teknolojisi, iletişim ağlarını anlatan düzenekler bulunuyor. Bu filmde teknolojinin temelleri, günümüzdeki gelişmeler ve değişen geleceğimiz hakkında bilgiler veriliyor.

TEMEL ADIMLAR

Bu filmde amaç öğrencilerin; doğada meydana gelen olayları gözlemlemesini ve bunların arkasındaki bilimsel ilkeleri anlamasını sağlamak. Matematikten biyolojiye, fizikten kimyaya tüm temel bilimlerin keşfedildiği filmde eğlenceli ve aynı zamanda eğitici içeriklerin paylaşımı yapılıyor.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;