Haberler
Kent Bilgi Sistemi Çalışmaları Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi oluşturulması için ilk adımı atarak, sistemin ihalesini gerçekleştirdi. İmar İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Kent Bilgi Sistemi'nin tanıtılması amacıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlendi.
KENT BİLGİ SİSTEMİ BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK
Toplantının açış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, oluşturulacak Kent Bilgi Sistemi'nin Konya'daki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi. Kent Bilgi Sistemi ile başta imar ve altyapı konusundaki zaman kayıpları olmak üzere birçok sıkıntının ortadan kalkacağını kaydeden Okur, bu konuda ilçe belediyeleri ve diğer kamu kurumlarından destek istediklerini ifade etti. Okur, 'Kent Bilgi Sistemi'nin kurulması ile, hepimizi üzen tekrar kazıları olmayacak. İnsanlar artık bu sistem ile istedikleri bilgiye hızlı ve sağlıklı bir şekilde ulaşarak zaman tasarrufu kazanacaklar. Sistem ile, tüm kurumlar birbirinden haberdar olunca, sadece Büyükşehir Belediyesi'ne değil, Konya'ya da yarar sağlanacak' dedi.
KARAR VERME AŞAMASI KISALACAK
Projenin danışmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, şehirler ile ilgili bilgilerin eksik olduğu ve çalışmaların aksadığı konusunda eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, Konya'nın bu teknolojiye sahip çıkmasıyla idareciler için en önemli unsur olan karar verme aşamasının kısalacağını vurguladı. 25 Mayıs 2006 tarihini Konya'da Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi'nin doğum günü ilan eden Prof. Yomralıoğlu, doğum gününün kutlu olmasını diledi.
Toplantının sonunda, proje ihalesini alan MNG Bilgisayar adına proje yöneticisi Zeki Sagay, Kent Bilgi Sistemi ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT BİLGİ SİSTEMİ
Sözleşmesi 10 Mayıs 2006 tarihinde imzalanan ve 15 Mayıs 2006 tarihinde yer teslimi yapılan Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi projesi, Kasım 2007 tarihinde tamamlanacak. 2 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek çalışma çerçevesinde ilk etapta uydudan bina tespitleri yapılarak, şehirde bulunan tüm binalara ve dairelere birer numara verilecek. Yol ve bina envanterinin çıkarılmasının ardından tüm binaları ön cephelerinden fotoğraflayarak sisteme ekleyecek olan ekip, her daireye birer etiket yapıştırarak, tüm resmi işlemlerin bu etiketten yürütülmesi sağlayacak. 25 Mayıs 2006 tarihi itibariyle Konya'nın havadan fotoğraflarının alınması çalışmaları sürdürülüyor. Proje sonunda Büyükşehir Belediyesi ile Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol, tapu işlemlerinde de her türlü bilgiye anında ulaşılmasını sağlayacak.