İstiklal Marşı Ulusumuzun Ortak Değeridir

İstiklal Marşı Ulusumuzun Ortak Değeridir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90'ıncı yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in İstiklal Marşı’nın kabulünün 90’ıncı yılı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle:

“Milletimizin en büyük kahramanlık destanı ve en değerli tarihi parçamız olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 90’ıncı yılını kutluyoruz.

Bir Milli Mücadele kahramanı olan, Anadolu'da halkı aydınlatan, yaşadığını yazan şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı işgal günlerinin asla unutulmaması ve bir daha da yaşanmaması düşüncesiyle yazmıştır.

Milletimizin bağımsızlık yolundaki azim ve kararlılığını dile getiren İstiklal Marşı'ndan saçılan bağımsızlık ışığı milletimizin yolunu aydınlatmaya bundan sonra da devam edecektir.

Bağımsızlığımızın tescili, ulusumuzun ortak değeri olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 90’ıncı yılını tebrik eder, Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anarım.”

Basın Kuruluşları için;