Haberler
Geleceğe Daha Emin Adımlarla Yürüyoruz
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Turkuvaz Medya Grubu Yazarlar Buluşması kapsamında Konyanın Uluslararası Rekabetteki Konumu Açısından Dünü ve Bugünü; Ulusal ve Yerel Düzeyde Kalkınma Hedefleri konulu panele katıldı.
BELEDİYELER İNSANLARIN MUTLULUĞUNU SAĞLAYACAK ÇALIŞMALAR DA YAPMALI
Sabah Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkinin yönettiği panelde, belediyelerin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu ve temel görevlerinin şehrin imarının yanında insanların mutluluğunu sağlayacak çalışmalara da imza atmak olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sadece yol, kanalizasyon, kaldırım, park, bina yapmak insanların mutluluğunu sağlamıyor. Ayrıca ihtiyacı olanın yanında yer almak ve doğumdan ölüme kadar sosyal destekler. Kültürel belediyecilik alanında yapılacak faaliyetler gibi konularla birlikte toptan insanların mutlu olmasını, yatırımların mutluluğa hizmet etmesini sağlamak gerekiyor dedi.
Ekonomide kullanılan orta gelir tuzağı ifadesinin belediyecilik açısından benzer bir durum teşkil ettiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, Orta gelir seviyesinde bir tıkanma olursa bir sıçrama daha yapılamazsa zengin ülkeler arasına girilemez. Şehircilikte de orta gelişmişlik tuzağına yakalanılırsa şehirlerimiz yeni bir sıçrama yapamaz. Bir körlük meydana gelir ve yerinde saymaya başlar diye konuştu.
BELEDİYECİLİK KLASİK ANLAMIN ÇOK ÖTESİNE GEÇTİ
Başkan Akyürek, beklentisi yüksek olan vatandaşların yatırımları iyi şekilde denetleyip takip etmesinin ülke gelişiminin de anahtarını oluşturduğunu dile getirerek, Yönetenler çağa ayak uydurmak zorunda, yoksa şehirleri devre dışı kalır. Bulunduğu konum zayıflar ve şehre hizmet edemez hale gelir. Belediyecilik klasik anlamının çok ötesine geçti. Artık ademi merkeziyetçilik ülkemizde farklı bir şekilde uygulanıyor. Yeni Büyükşehir Yasasıyla sorumluluk alanımız 2 bin kilometrelerden 42 bin kilometreye çıktı. Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda bin 200 mahalleye hizmet götürüyoruz. Buna göre bir çalışma sistemi uygulamak gerekiyor. Kurumlarımızla ve kuruluşlarımızla Konya olarak bunu yakaladığımızı düşünüyoruz. Geleceğe daha emin adımlarla yürüdüğümüzü düşünüyoruz ifadelerini kullandı.
KONYAYI ANADOLUNUN ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konyanın gelecekte Anadolunun üretim merkezi, Marmara Havzasının alternatifi bir üretim havzası, Konya-Karaman-Mersin aksının da yeni üretim aksı olarak hayata geçeceğini düşünüyoruz. Bu konuda Kalkınma Ajansımız, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Organize Sanayi Bölgesi olarak da her türlü projeyi ortak yürütüyoruz. Yürüttüğümüz projelerle inşallah Konyayı Anadolunun üretim merkezi haline getirmek istiyoruz dedi.
TARIM 5-6 KAT BÜYÜDÜ
Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de, Son 15 yıldır AK Parti hükümetleri tarım sektörüne 30 milyar dolar verdi. Hem mekanizasyon olarak hem de üretilebilir süreklilik olması için bu desteği veriyor. Bundan dolayı Konya bölgemizdeki tarımın büyümesi 5 veya 6 kat yukarı çıktı şeklinde konuştu.