Haberler
Erbakan Hoca Bir Mektepti
Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle Doğumunun 90. Yılında Erbakan Sempozyumu yapılıyor.
Hafız Ahmet Çalışırın Kuran tilaveti ile başlayan sempozyumda Necmettin Erbakan Üniversitesinin hazırladığı Necmettin Erbakanı tanıtan kısa film gösterildi.
HAYATINDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, Necmettin Erbakan'ın yerli bir insan olduğunu ancak hiçbir zaman yerel olmadığını ifade etti. Necmettin Erbakan'ın her zaman ülkesi ve İslam alemi için çalışmalar yaptığını belirten Sorgun, İslam dünyasında onunla aynı zamanda başka ülkelerde yola çıkanlar, önleri kesildiğinde belki şiddete saptılar. Ama hocamız hiç bir zaman şiddete yönelmedi. Onun hayatından alacağımız çok şey var. O bir mümin, bir mücahit ve o bir muvahhitti ifadelerini kullandı.
ERBAKAN HOCA TARİH YAZAN BİR DAVA ADAMIYDI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında Necmettin Erbakan ile çalışma fırsatı bulduğu yılları anlattı. Başkan Akyürek, Bazı insanlar vardır tarih onları yazar; bazı insanlar da vardır, onlar tarihi yazar. Erbakan hocamız yeni nesillere de anlatmamız gereken, tarih yazan önemli bir mücadele insanı, büyük bir dava adamıdır. Ümmetin en önemli değerlerinden birisidir ve 20. yüzyıl hak ve hakikat mücadelesinde ve İslam dünyasının hürriyetini kazanması mücadelesinde en önemli kilometre taşlarından birisidir. Hepimiz Erbakan hocamızdan çok şey öğrendik. Erbakan hocamız bir mektepti. Çok sayıda insanın yetişmesine vesile oldu. Erbakan hocamızla Türkiye insanı Müslüman kimliğiyle hiç çekinmeden, utanmadan, her platformda var olmayı öğrendi. Müslüman kimliğiyle her yerde var olunabileceğini bize ve dünyaya gösterdi şeklinde konuştu.
BUGÜN 1969DA BAŞLAYAN HAREKETİN ETKİSİNİ GÖRÜYORUZ
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da babasının akademisyen, yatırımcı, siyasetçi ve devlet adamı kimliğiyle Türkiye ve İslam alemine kazandırdıklarını anlattı. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erbakan, şunları söyledi:
Merhum Erbakan Hocamızın başlattığı Milli Görüş hareketi kısa sürede büyük ivme kazanmış, hareket, kısa sürede arzulanan hedefe doğru yol almıştır. Milli ve yerli söylemlerin, antiemperyalist duruşun meşruiyet alanını genişletmiş, son derece güçlü ve yayılmacı bir etkiye sahip olmuştur. Günümüzde 1969 yılında başlatılan bu hareketin artan etkisini görüyoruz. Milli görüş, 7 milyar insanı birleştiren, yeniden öze dönüş hareketi olarak sürdürülmüştür."
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğer 15 Temmuzda bir kalkışma olduysa, bu kalkışmaya Anadolu halkı Cumhurbaşkanımız önderliğinde dur dediyse, bu dur deyişte rahmetli hocamızın öğrettiği bilinç, aşıladığı milli duruş mutlaka anılmalıdır, altı çizilmelidir diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Anadolu topraklarında İslam algısı oluşmasında Necmettin Erbakanın payının büyük olduğunu vurguladı.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk siyasi tarihine ismini altın harflerle yazdıran Necmettin Erbakanın Türkiye ve İslam coğrafyasında iz bırakan önemli bir lider olduğunu söyledi.
Programda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mahmut Hakkı Akın, Erbakanın yaşamı hakkında bildiri okudu. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde 30 Ekime kadar devam edecek sempozyumda; Milli Görüşün Temel Karakteristiği, Türkiye Siyaseti ve Milli Görüş, İktisadi Sistem ve Adil Düzen Fikri, Dünya Siyaseti ve Milli Görü, Milli Görüş ve İslamcılık, Milli Görüşün Siyasal İletişimi, 28 Şubat Post Modern Darbesi ve Milli Görüş ve Mühendis ve Sanayici: Siyaset Öncesi Erbakan konuları ele alınacak.