Dünya Miras Şehirler Birliği Konferansında Konya Anlatıldı

Dünya Miras Şehirler Birliği Konferansında Konya Anlatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, 8. Uluslararası Avrasya Dünya Miras Şehirleri Konferansı'nda Konya'nın tarihi ve kültürel varlıkları ile bu alanda yapılan çalışmaları anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Miras, Çocuklar ve Turizm” temasıyla gerçekleştirilen “8. Uluslararası Avrasya Dünya Miras Şehirleri” toplantısına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi olduğu Dünya Miras Şehirleri Birliği’nin Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleşen konferansına yerli ve yabancı çok sayıda misafir katıldı. Konferansta mirasın ruhuna saygılı çocukların eğitimi, bölgenin turizm çekiciliği dikkate alınarak insanların maddi kültürü, gözle görülmeyen kültürel mirasın etkinlik turizmine kaynak olarak değerlendirilmesi konuları ele alındı.

Konferansta konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, “Mevlevî Semâ Töreni ve Çatalhöyük Neolitik Kenti ile Konya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde Somut Olmayan ve Somut Olan iki kültürel mirasa sahip şehir olduğunu, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde ise Konya Selçuklu Başkenti, Selçuklu Kervansarayları, Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Alanı, Eflatun Pınar: Hitit Su Anıtı ve Anadolu Selçuklu Medreseleri’nin yer aldığını vurguladı.

Konferansta Konya tanıtım filmi izletilerek katılımcılara Konya’yı tanıtan yayınlar hediye edildi.

Programda Tataristan’ın Bolgar ve Yelabuga şehirlerinde yaşayan çocuklar tarafından yapılan “Dünya Miras Şehirleri Çocukları Resim Sergisi” ile “Safranbolu Rehabilitasyon Merkezi Özel Eller Resim Sergisi” protokol tarafından gezildi.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;