Büyükşehir'den Göçmenlere Uyum Eğitimi

Büyükşehir'den Göçmenlere Uyum Eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, göçmenlerin topluma uyum sağlamaları için AB destekli eğitim programına hazırlanıyor. Türkiye'den Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 6 ülkeden 9 ortakla yürütülecek projede, göçmenlerin dâhil olduğu toplumlarda kültürler arası yaşanan zorlukların giderilmesi ve sosyal hayata katılımın arttırılması, bu yolla dengenin sağlanması amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Suriyeliler başta olmak üzere başka ülkelerden Konya’ya gelen göçmenlerin, toplumla uyum sağlaması amacıyla AB destekli eğitim programı başlatıyor. “Misafirler İçin Yetişkin Eğitim Projesi” 6 ülkeden 9 ortakla yürütülecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkelerinden göç etmek zorunda kalanların ülkemizdeki yaşamlarını kolaylaştırmak, topluma uyumlarını sağlamak ve toplumun önyargılarından arınmasını kolaylaştırmak amacıyla Avrupa Birliği destekli yürütülen projenin Türkiye’den Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Almanya, İsveç, Yunanistan, İtalya ve Slovenya’dan kurum ve kuruluşlar ortaklığında 3 yıl süreceğini belirtti.

AMAÇ MİSAFİRLERİMİZİN TOPLUMLA UYUMUNU SAĞLAMAK

Başkan Akyürek, “Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalıp farklı ülkelere göç eden Suriyeli misafirlerimiz başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen misafirlerin topluma uyumlarının sağlanması açısından AB desteğiyle hazırlanan proje dahilinde hedef grupların ihtiyaçları belirlenecek. Bu doğrultuda 5 ayrı modül ile misafirlerin eğitimlerine ilişkin eğitim materyalleri geliştirilip eğitimler verilecek” dedi.

5 MODÜLDE SINIF VE BÖLGESEL EĞİTİMLER YAPILACAK

Misafirler İçin Yetişkin Eğitim Projesi ile 5 başlık altında çeşitli faaliyetler yapılacak. Proje ile ırk, cinsiyet, etnik köken, sosyal ve ekonomik durum ayırt etmeksizin bütün insanların eğitim fırsatlarından yararlanabilmesi ve göçmenlerin dâhil olduğu toplumlarda kültürler arası yaşanan zorlukların giderilmesi, sosyal hayata katılımın arttırılması, bu yolla dengenin sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında her ülke kendi içinde önce eğitim verecek kişilere, sonra da belirlenecek mültecilere eğitim verecek. 3 yıl sonunda hazırlanacak rehber kitapta, her ülkenin yaşadığı deneyimler, sorunlar ve çözüm yollarını yer alacak, böylece mülteci eğitimleri için yol haritası belirlenmiş olacak. Hazırlanacak rehber kitap ortak ülkelerin dilleri ile mültecilerin dillerine çevrilecek.

Haber Fotoğrafları

Basın Kuruluşları için;