Turizm Haftası'nda Yöresel Yemekler Yarıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Turizm Haftası kapsamında “Anadolu Selçuklu, Konya ve Suriye Mutfağı” adlı yöresel yemek yarışması düzenledi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin bahçesinde yapılan ve geleneksel yemekleri tanıtmayı amaçlayan etkinliğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, öğretim üyeleri, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Konya mutfağı, Selçuklu ve Anadolu mutfağı ile bezenmiş, derin kökleri olan, ülkemizde ve dünyada tanınan bir mutfak. Yarışma, unutulmaya yüz tutmuş mutfak kültürümüzün hatırlatması açısından ayrı bir önem arz ediyor” dedi.

Ana yemek, hamur işleri, tatlılar, Suriye yemekleri ve Konya mutfağı olmak üzere 5 ayrı kategoriden oluşan yarışmanın jüri başkanlığını Dr. Nevin Halıcı yaparken, jüride alanında söz sahibi üyelerin yanında Konya yerel basın yöneticileri de yer aldı.

120 yarışmacının özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunulurken, davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin meydana geldiği yarışmada dereceye giren yarışmacılara 5 kategoride ödülleri takdim edildi.

YARIŞMADA KOMEK RÜZGARI

Yarışmada KOMEK Yemek Kursu öğrencileri aldıkları çok sayıda ödülle dikkat çekti. Ana yemek dalında KOMEK kursiyerleri Çiğdem Kaman birinci, Rahşan Dikici ikinci, Hatice Yıldız üçüncü olurken; hamur işi dalında Emine Yüceaktaş birinci, Hatice Büyükşen ikinci, Müşerref Büyükavcı üçüncü oldu. KOMEK kursiyerleri Hediye Kılıç tatlı dalında, Fadime Doğaner de Konya yemekleri dalında ikinci oldu.


Ana Sayfa