Turizm Haftası'nda Yöresel Lezzetler Yarıştı |
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde Konya Yemekleri Yarışması düzenledi. Konya mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ortaya çıkarmak, Konya adıyla anılan lezzetlerin yaşatılması ve Konya yemek kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yaptığı yarışma büyük ilgi gördü. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde ana yemek, çorba, hamur işleri ve tatlı olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenen yarışmada yöresel yemekler yarıştı. Yarışmada çorba kategorisinde 16, ana yemekte 35, hamur işinde 15 ve tatlı kategorisinde 24 olmak üzere toplam 90 yarışmacı mücadele etti. Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli ile akademisyen ve öğrencilerin katıldığı yarışmada yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Yarışmada KOMEK Yemek Kursu öğrencileri aldıkları ödüllerle dikkat çekti. Ana yemek dalında KOMEK kursiyeri Tülay Mert birinci, Fatma Kiraz Baybağan ikinci, Sema Yetiş üçüncü, çorba dalında Hatice Sert Dülger birinci, Şerife Güler ikinci, hamur işi dalında Züleyha Dinç ikinci, tatlı dalında Büşra Sevgi üçüncü oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada her kategorinin birincisine 500 lira, ikincilere 300 lira, üçüncülere 200 liralık alışveriş çeki hediye edildi. Yarışmaya katılan bütün yemekler, tarifleri ve görselleriyle birlikte bir katalogda toplanıp yayın hayatına kazandırılacak. Ana Sayfa |