Meram Deresi'nde Islah Çalışmaları Yapılıyor

Meram Dere’de bahçe sahibi olan bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda ıslah çalışmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram Dere Elektrik Santrali’nden başladığı çalışmayı Meram çay bahçelerine kadar sürdürecek.

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ıslah çalışmalarının mülkiyete girmeden sadece dere yatağında yürütüldüğü belirtilerek, “Islah çalışmalarındaki amacımız, dere yatağı parelerindeki bahçeleri olası sel baskınlarına karşı koruyarak toprak erozyonunu önlemek, mevcut dere yatağını korumak ve düzenlemektir. Yine, yaz aylarında Meram’ın yeşil dokusunu korumak için yapılan sulamada da su kayıplarını önlemeyi, dere yatağı çevresindeki olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Dere ıslah çalışmasının yanı sıra; dere yatağı üzerinde suyun akışını önleyen, bahçe sahipleri tarafından bahçelerine geçişte kullanılan ancak tehlike arz eden derme çatma köprüler de yıkılarak yerlerine daha sağlam, korkuluklu köprüler yapacaktır” denildi.

Açıklamada, dere yatağında toplam 5 bin 500 metre ıslah yapılacağı, şu ana kadar 2 bin metre ıslahın gerçekleştirildiği vurgulandı.


Ana Sayfa