KOSKİ'nin Dayanışma Gecesi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün geleneksel olarak düzenlediği dayanışma gecesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapıldı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, KOSKİ Genel Müdür Yardımcıları, eski genel müdürler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile KOSKİ personeli katıldı.

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nü anlatan kısa film gösterisinin ardından programın açış konuşmasını yapan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, her yıl düzenlenen dayanışma gecelerinin amacının çalışanların motivasyonunun artırılması ve aidiyet duygusunun kazandırılması olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kurulduğu günden bu yana örnek çalışmalar yapan KOSKİ’de emeği geçen herkese teşekkür etti. KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün konulan hedeflerin tamamına ulaştığını kaydeden Başkan Akyürek, şimdi yeni ve büyük projeleri hayata geçirme sürecinde olduklarını söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI SU VE KANALİZASYON İDARELERİNDEN

KOSKİ’nin Türkiye’deki en başarılı su ve kanalizasyon idarelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya’da su ve kanalizasyon şebeke ağımızın binlerce kilometre olması zaten yapılan fedakarlığın bir göstergesi konumundadır. Ayrıca, Türkiye’de kalite belgesi olan tek Büyükşehir su ve kanalizasyon idaresi KOSKİ’dir” dedi.

KONYA 6’NCI ŞEBEKEYE KAVUŞUYOR

Konya’nın 6’ncı su şebekesi ile Türkiye’de bir ilke daha imza atacağını belirten Başkan Akyürek, şunları söyledi: “Konya’da; şehir suyu, sulama suyu ve kirli su şebekesinin üzerine Türkiye’de olmayan tatlı su şebekesi bulunuyor. Ayrıca, beşinci ve altıncı şebekeleri de ilave etme şansına kavuştuk. Beşinci şebeke yapımı devam eden yağmur suyu şebekesi, altıncısı ise çalışmaları yeni başlayan mor şebeke. Mor şebekede Atık Su Arıtma Tesisleri’nden elde edilen su ile Konya’nın kentsel yeşil alanlarının sulanması sağlanacak. Böylece, erişilmesi güç şebeke sayısına sahip olacağız.”

Programda daha sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş; KOSKİ Genel Müdürlüğü görevinde yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle Ahmet Sorgun’a teşekkür plaketi takdim ettiler. Verilen plaket nedeniyle teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, KOSKİ’de ortaya çıkan başarının eski genel müdürler ve personelin her zaman birlik içinde hareket etmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 29 konuda eğitim seminerlerine katılan bin 43 personele sertifikalarının verildiği program, KOSKİ personelinin hazırladığı koro, tiyatro gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.


Ana Sayfa