Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Slajdzic Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti

Şeb-i Arus törenlerine katılmak, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun açılışını yapmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Slajdzic ve Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

BOSNA İLE BAĞLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ

Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek Cumhurbaşkanı’nı Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Bosna Hersek ile bağlarının oldukça güçlü olduğunu söyledi. Saraybosna ile Konya’nın kardeş şehir olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Bu dostluğun Konya’da ve Saraybosna’da nişaneleri var. Orada belediyemizin kültürel faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez bulunuyor. Konya’mızda ise en büyük mahallemizin ismi Bosna Hersek, en büyük parklarımızdan birinin ismi Saraybosna, en büyük caddelerimizden birinin ismi Aliya İzzetbegoviç’dir” dedi.

BALKANLARLA GÖNÜL İLİŞKİMİZ VAR

Konya’ya açılacak Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, fahri konsolosluğun Konya ile Bosna Hersek arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ifade etti. Balkanlarda Türk kökenli olanların büyük çoğunluğunun bu bölgeden göç ettiğini, bu nedenle Balkanlarla Konya’nın gönül ilişkisinin güçlü olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, Konya’nın geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli bir misyon üstleneceğini bilerek çalıştıklarını vurguladı.

KONYA MANEVİ BAŞKENTİMİZ

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Slajdzic ise, Konya’da gördüğü ilgiye teşekkür ederek, Hazreti Mevlana’nın şehri olan Konya’nın hem kendileri, hem de tüm dünya için manevi bir başkent olduğunu söyledi.

Bir hoşgörü şehri olan Konya’nın aynı zamanda gelişmiş büyük bir şehir olmasının önemine değinen Slajdzic, genç nüfusuyla Konya’nın geleceği güçlü bir şehir olduğunu kaydetti. Konya ile kültürel ve ekonomik alanda işbirliğinin gelişmesinin önemli olduğunun altını çizen Slajdzic, Konya’da açılacak fahri konsolosluğun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak destekleri nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek konuk Cumhurbaşkanı’na ney, Mesnevi ve ebru tablosu hediye ederken; Sladjzic de Başkan Akyürek’e Drina Köprüsü’nün tablosunu hediye etti.


Ana Sayfa