Başkan Akyürek'in Dünya Kadınlar Günü Programları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli programlara katıldı.

Kadınlar Günü için Bera Otel’de düzenlenen programa; Konya Valisi Osman Aydın'ın eşi Muradiye Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in eşi Fatma Akyürek, milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşleri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bedriye Günaydın, İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, kadın derneklerinin temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti temsilcileri, engelli derneklerinin temsilcileri, sendika temsilcileri, katıldı.

Programda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Dünya Kadınlar Günü’nde eğer kadınlara yapılan yanlışlıklar konuşulur, sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar ortaya konulursa, kadınlara götürülmesi gereken hizmetler gündem olursa, amaca ulaşılır. İnsanlığın mutluluğu için ailedeki mutluluğun temel alınması gerekir. Onun için de ailenin hanımının yüzünün gülmesi önemlidir. Mutluluğun temelinde ailedeki huzur vardır” dedi.

BÜTÜN İNSANLIĞIN YÜZÜ GÜLSÜN

Dünyanın bütün ülkelerinde aile içi şiddet olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Gönül ister ki, aile içi şiddet hiç olmasın. Hiçbir çocuk, kadın, hiçbir insan gözü yaşlı kalmasın. Diliyorum ki, bütün insanlığın yüzü gülsün, cemiyette huzur olsun, mutluluk olsun.”

Konya belediyeciliğinin fiziki çalışmaların yanında, insanların mutluluğunun sağlanmasını her zaman birinci sırada tuttuğunu kaydeden Başkan Akyürek, insanların mutlu olması için mutlaka kadınların ve çocukların mutlu olması gerektiğini söyledi.

DAHA MUTLU BİR TÜRKİYE

Büyükşehir Belediyesi olarak bayanlara yönelik yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Akyürek, “Türkiye’de belediyeler eliyle yapılan ilk Kadın Konukevi hizmet vermeye başladı. Hanımlar için Konya’da ilk defa Hanımlar Lokali’ni hizmete açtık. Meram’da bir Hanımlar Lokali yapılıyor. Yakında Karatay’da da yapılacak. KOMEK’te hanımlarımızın devam ettiği çok sayıda branş var. Burada kardeşlerimiz hem meslek öğreniyor, hem de rehabilitasyon imkanı buluyor. Şehit, gazi yakınları, öksüz ve yetim çocuklarımız, kimsesiz çocuklar, parçalanmış aileler ile ilgili aynı bakış açısıyla ihtiyaçlarının giderilmesi konusunu birinci sıraya tutuyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Konya Valisi Osman Aydın'ın eşi Muradiye Aydın ise, düzenlenen program nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Konuşmaların ardından Başkan Akyürek, programa katılan bayanlara gül takdim etti.

BAŞKAN AKYÜREK KADIN KONUKEVİ’NDE

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek; eşi Fatma Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kılıç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bedriye Günaydın ve İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal ile birlikte Kadın Konukevi’nde kalan hanımlarla bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne devredilen Kadın Konukevi’ndeki programda, buradaki hanımların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Akyürek, Kadın Konukevi’nin ev sahibinin devlet ve belediye olduğunu, misafirlerin en güzel şekilde ağırlanacağını ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, insanın başına her türlü sıkıntının gelebileceğine dikkat çekerek, sosyal devlet anlayışıyla son yıllarda hükümet eliyle yapılan çalışmaların önemine değindi. Devletin şiddet gören insanlara kucak açtığını kaydeden Türkmenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.


Ana Sayfa