Haberler
42 Günde 42 Bin Öğrenciye Seminer
‘Konya Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci’ projesinin başlatılması dolayısıyla Konevi Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kaplan, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulkadir Işık ve Büyükşehir Belediyesi birim amirleri katıldı.
Törende Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü M.Sami Küçüktığlı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kaplan birer konuşma yaparak organizasyonun şehre hayırlı olmasını dilediler.
Bir hedeflerini daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tahir Akyürek, “Göreve başladığımız günden bu yana belediyemizin tüm imkanlarını şehrimizin acil ihtiyaç duyduğu yatırımlara yönlendirdik. Mevlana Kültür Merkezi inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. 12 Aralıkta Başbakanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimizin yeşil dokusunu zenginleştirmek ve daha fazla yeşil alan kazandırmak için yeşillendirme seferberliği başlattık. Yeşil alan miktarını iki misli artırdık. Konyaspor’dan, konut sorununa, şehir içi ulaşım arterlerinin düzenlenmesinden çevre yollarının yeniden ele alınmasına varıncaya kadar bir çok konuda hedeflediğimiz projeleri tek tek hayata geçirmeye başladık. Hedefimizi belediyeyi yatırımlarıyla, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla ülkemizde bir numara yapmaktır. Bunun için bir yıl önce projelendirdiğimiz “kent kültürü ve kentlilik bilinci” çalışmamızı hayata geçiriyoruz. Bugün burada yapılan “Şehir Seminerleri” Kent Kültürü ve Şehirlilik Bilinci projemizin sadece bir ayağını oluşturuyor. 42 günde 42 bin öğrenciye seminer şeklinde duyurulan bu çalışmanın yanı sıra, sosyal belediyecilik anlayışımızın daha da geliştirilmesi ve bu alandaki hedeflerimizin yerine getirilmesi için diğer tüm çalışmaları da tek tek hayata geçireceğiz. Türkiye’de ilk defa tarafımızdan kurulan Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde, komşuluk ilişkilerimizi ele alan, şehrimizin ülke genelinde imajını sorgulayan ve genel hizmet ölçüm araştırması gibi konularda çeşitli anketler ve araştırma çalışmalarını başlattık. Elde edeceğimiz sonuçlarla şehrimizin genel durumunu görmeye ve ona göre çözümler üretmeye çalışacağız. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ‘Ne Var Ne Yok’ projesi neticelendi, şimdi alınan sonuçlarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlanıyor. Yine önümüzdeki günlerde ‘Ben Başkan Olsam’ projesi ile halkımızın talep ettiği hizmetleri görme imkanına kavuşacağız. Bunlar Konya’mızda ve bazı açılardan da ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen çalışmalardır. Hedefimiz hem ülkemiz, hem de dünya için iyi , gelişmiş bir model kent oluşturmaktır. Bu hedefimizin gerçekleştirilmesi için herkesin desteğine ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Şehrimizi sokak sokak, ev ev ele alarak işleyecek, durumunu öğrenerek en doğru kararlarla hizmet üreteceğiz. Şehrimizin dört bir yanına ulaşmak ve bugün burada yapılan seminer ve benzeri seminerleri tüm bireylere sunmak için seçimlerden önce oluşturmayı vaat ettiğimiz alt gönüllüler gurubunu kurarak şehir kültürünün gelişimi için seferberlik başlatacağız. Tüm hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Kent Kültürü ve Şehirlilik Bilinci projemiz bugün burada yapılanlardan ibaret olmayacak. Biz bu hizmeti 5 yıl boyunca farklı etkinlikler ve eğitim programları ile sürdürerek hedefimize ulaşacağız” dedi.
‘Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci’ projesi kapsamında ’42 Günde 42 Bin Öğrenciye Şehir Seminerleri’ düzenleniyor. KONEVİ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerlere ilköğretim 3-4- ve 5. sınıf öğrencileri katılıyor. Şehir ile ilgili hazırlanan ve şehrin kısa tanıtımını yapan filmin gösteriminin ardından Devlet Tiyatrosu sanatçılarınca sunulan tiyatro oyunu öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Sanatçılar şehir temizliği ve şehirde toplumun ortak mallarının korunmasıyla ile ilgili bir oyun sergiliyor. Oyunun ardından şehrin genel tanıtımını yapan Eğitimci Hüseyin Alagöz ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Pehlivan öğrencilere yönelik karşılıklı konuşmalarla kentlilik bilincini anlatıyorlar.