News
Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Kolejinin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi başladı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki programın açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, yurt içi ve yurt dışından bilim insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiyedeki en önemli eğitim çalışmalarından biri olan Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresine katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür etti. Hazreti Mevlananın insanı tanımak ve insanın fıtratına uygun eğitilmesi hususundaki fikirlerini ortaya koymak için kongrenin üçüncüsünün düzenlendiğini kaydeden Başkan Akyürek, kongrenin, Türkiyenin 2023 Cumhuriyetin 100. yılı hedefleri doğrultusunda gerçek bir eğitim anlayışına kavuşmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmasından bahtiyar olacaklarını söyledi.
KONYA, EĞİTİM ALANINDA DA BİR MERKEZDİR
Mevlananın insana ve insanın eğitimine yönelik fikirlerinin eğitimciler tarafından bir bilinç düzeyinde algılanabilmesi ve sistemleştirilebilmesinin, konunun değişik boyutlarının tartışılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, Kongrenin önümüzdeki yıllarda oluşturulacak yeni eğitim politikaların belirlenmesine ışık tutacağı aşikardır. Konya 4 üniversitesi ile, merkez nüfusunun 3te birinin öğrenci olmasıyla gerçek anlamda bir eğitim şehridir. 1200lü yıllarda her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemli bir merkez olan Konya, 21. yüzyılda da ülkemizin ve dünyanın en önemli eğitim şehirlerinden biri olacaktır. Kongrenin düzenlenmesine emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.
Konya Özel Başak Koleji Koordinatörü Ramazan Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesinin eğitimde niteliğin artırılması ile ilgili çalışmalara her zaman destek verdiğini belirterek, eğitimde niteliğin artırılması için bir gelenek oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Türkiyede eğitim kurumlarının fiziki altyapı itibariyle mükemmel hale geldiğini, okullarda teknolojik imkanların had safhada kullanıldığını kaydeden Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Doğan, buna rağmen kalitenin düştüğünü ifade etti. Doğan, Eğitimde Kalite Kongresinin bu sorunun çözümüne ışık tutmasın diledi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Türkiyenin eğitimde çok iyi bir noktaya geldiğini, ancak öğretimde nerede olunduğunun yeniden düşünülmesi gerektiğini söyledi. Kabakçı, toplumun eğitimde kaliteyi konuşması için kongrenin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konyayı diğer şehirlerden ayıran özelliğinin ruhu olduğunu vurgulayarak, Konyaya ruh kazandıranın ise Hazreti Mevlana olduğunu ifade etti. Eğitimle fıtrat arasındaki ilişki düzgün kurulduğunda gerçek anlamda sonuç alınabileceğini hatırlatan Vali Doğan, Hazreti Mevlananın başarısı da burada gizli. Biz ondan ilham almaya devam ettikçe önümüzdeki sorunları aşma fırsatını yakalayacağız. Bu tür kongreler aranan doğru yolun bulunmasına katkı sağlayacaktır diye konuştu.
ULUSLARARASI EĞİTİMDE KALİTE KONGRESİ
Konuşmaların ardından Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresine geçildi. Birinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Oğuz Doğan yaparken; Prof. Dr. Kerim Zemani, Fıtrat, Mizaç, Huy, Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, Ruh, Kalp, Gönül, Dr. Mustafa Merter, Nefs ve Yetileri konularını ele aldı. Eğitimde Kalite Kongresi, 2 - 4 Aralık tarihleri arasında 5 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.