News
Konya Ekonomide de Örnek
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı projeleri ve hedefleri hakkında sunum yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sanayicilerin belediyeden beklenti ve taleplerini dinledi.
Karşılıklı görüş alış-verişinin yapıldığı toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 'Sanayicilerimiz dünyayı çok iyi tanıyan insanlar. Çünkü, üretici olmak çok önemli. Sanayici ve işadamlarımız katma değer artışı sağlıyorlar, üretiyorlar, artı değer katıyorlar. Böylece, hem ülkesine, hem kentine, hem çalışanlarına, hem de kendine ayrı bir katkıda bulunmuş oluyorlar. Üretmek, kutsal bir kavram.'dedi.
Konya'nın ülke kalkınmasında oynadığı rolün büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, daha sonra şunları söyledi: 'Konya Sanayi Odası'nın yaptığı sanayi anket araştırması sonuçlarına göre, ankete katılan Konyalı sanayicilerimiz 614 milyon dolar ihracat, 184 milyon dolar ithalat yapmaktadır. Konya'nın dolaylı ihracatı ise 1 milyar doları bulmaktadır. Bu oranları ve bu tabloyu ülke genelinde aynen oluşturabilsek Türkiye'nin hiçbir sorunu kalmaz. Konya'yı işte böyle sunmak, tanıtmak ve takdim etmek gerekiyor..'diye konuştu.
KONYA SANAYİCİSİ TÜRKİYE'NİN İFTİHAR TABLOSU
'Konya ülkeye yük değil, tam tersine değer katan, katma değer üreten, ülkeyi ayakta tutan, sadece sanayi yapısıyla değil, tarımsal üretimi ve tarımsal alanda yaptığı katkılar ve diğer sektörlerde yaptığı katkılar, vatansever insan yapısıyla ülke birliğine ve bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta kalmasına bir çok açıdan yaptığı katkılar, tarihi seyrine uygun olarak devam ediyor. Kurtuluş Savaşı'nda da en çok şehit veren, canının yanında mal ve mülkle katılan kentlerin başında geldiği gibi, şimdi ekonomik yapılanmada, yeni dönem savaşında bu tablo tüm Türkiye'ye iftiharla sunabileceğimiz bir tablo. Ben bu tablo nedeniyle Konya Sanayi Odası'nın meclis üyelerinin şahsında tüm sanayicilerimizi özellikle ülkemiz adına tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum'
TÜRKİYE LİDER ÜLKE OLMALI
'Türkiye'yi lider ülke haline getirmek gerekiyor. Bunda yerel yönetimlerin de büyük katkısı olmalı.'diyen Başkan Akyürek, daha sonra şöyle konuştu: 'Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'de en çok ziyaret edilen illerden biri Konya'dır. Konya'ya olumsuz örnekler bulmak için gelen yabancılar, genellikle şaşırarak geri dönüyorlar. Bizim görevimiz; dünya ile yarışabileceğimizi şehir olarak ortaya koyabilmek. Alt ve üst yapısıyla, şehirde yaşayan insanların bilinci, hoşgörüsü, çevreye uyumu, gelen insanlarla muhatap olma şekliyle Konya'mızı dünyadaki şehirlerle yarışır hale getirmek. Konya'da yaşayan insanlar olarak böyle bir sorumluluğumuz var. Konya ilk defa üniversitesi, valiliği, kamu kurumları ile bir birlikteliği oluşturdu. Bundan da kuvvet alarak geleceğe taşımayı amaçlıyoruz' dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyeciliğin bir hizmet kurumu ve çile işi olduğunu belirterek, hizmete sevgi ve aşkla bağlanmayanların başkanlık yapma şansının kalmayacağını, hizmette esas olanın, verilen hizmetin aksamadan yürütülmesi olduğunu söyledi.
ŞEHİRLERİN GELİŞİMİ, ÜLKENİN GELİŞİMİ DEMEKTİR
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2005 yılında yapılan altyapı ve köprülü kavşak çalışmaları ile fiziki belediyecilikte önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Akyürek, bu yıl yapılan 4 köprülü kavşağa ek olarak 2006 yılında 9 köprülü kavşağın daha yapımı için ihale aşamasına gelindiğini kaydetti.
BELEDİYECİLİK HEDEF İŞİDİR
Belediyelerin hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Başkan Akyürek, 'Belediyecilik bir hedef ve iddia işidir. Belediye başkanları verdikleri sözleri tutmak zorundadır. Mesela, biz Aydınlıkevler Köprülü Kavşağı'nı yaparken 75 gün gibi bir hedef belirledik. 550 metrelik kazı alanı, 96 metrelik kapalı alanı bulunan 6 trilyonluk kavşağı rekor sürede tamamladık. Biterdi, bitmezdi tartışmaları yaşanırken, söz verdiğimiz zamanda tamamladık. Neden 80 gün 85 gün değil de, 75 gün' Çünkü bu tür hedefler bizi ayakta tutuyor.'şeklinde konuştu.
Sosyal Belediyecilik'te kimsesizlerin kimsesi olmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerine işaret eden Başkan Akyürek, 'Bu hedef sadece seçim kampanyalarımızda kalmadı. Mesela, Evde Bakım Programı ile, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlarımızın evlerine giderek hem evlerinin, hem de kendilerinin bakımı sağlanıyor. Kültürel Belediyecilik konusunda ise, kent kültürü ve kentlilik bilincinin oluşturulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çünkü, insanların kentlilik kültürü ile şehirler gelişir. Şehirlerin gelişimi de ülkelerin gelişimini sağlar' dedi.
Toplantıda, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'de Türkiye ekonomisi hakkında kısa bir değerlendirme ve Konya Sanayi Araştırması hakkında sunum yaptı. Başkan Büyükhelvacıgil, Konya ve ülke sevdalısı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in, göreve geldikten sonra Konya'nın çehresini değiştiren, başarılı hizmetlere imza atmasından dolayı tebrik etti, kendisini kutladı.
Başkan Büyükhelvacıgil, Konyalı sanayiciler olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'in yaptığı başarılı çalışmalarının her zaman yanında ve Konya'nın menfaatleri doğrultusunda yapılan her hizmetin destekçisi olacaklarını vurguladı.
Toplantının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalı sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başkan Akyürek, Sorunların çözümü noktasında birlikteliğin devam edeceğini sözlerine ekledi.