News
İl Halk Kütüphanesi'nin Temeli Törenle Atıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Park içine yaptırılacak İl Halk Kütüphanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü ve Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçer Bedük, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Konya Barosu Başkanı Hasan Özen, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediye Başkanları, il müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
ŞEHRİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLİYORUZ
Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Parka, Selçuklu payitahtı Konyaya yakışan farklı bir projenin temelini attıklarını belirterek, İl Halk Kütüphanesinin kültürel alanda yeni bir sayfa açacağını söyledi. Konya olarak belediyecilikte 3 temel esası her zaman gündemde tutarak ona uygun çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Fiziki belediyecilikte şehrimizi baştan başa adeta nakış nakış işliyoruz. Sosyal belediyecilikte doğumdan başlayan ölümden sonra da devam eden hizmetlerle insanlarımızın yanında oluyoruz. Bu konuda birkaç gün önce Sayın Başbakanımızın elinden Konya adına Sosyal Belediyecilik ödülünü aldık. Kültürel belediyecilikte sadece programlar düzenlemek, yayınlar yapmakla kalmıyoruz. Bunların yanında; Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci noktasında şehrin duruşunu, ruhunu tekrar ortaya çıkarmaya gayret eden bir anlayışla çalışıyoruz dedi.
KONYAYI GEÇMİŞİ KADAR GÖRKEMLİ BİR GELECEĞE TAŞIYORUZ
Kültür Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilecek proje kapsamında İl Halk Kütüphanesinde ihtiyaç duyulan tüm imkanların yer aldığına ve örnek bir esere imza atıldığına dikkat çeken Başkan Akyürek, Türk-İslam medeniyetinin Anadoludaki ilk devleti olan Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapan Konyayı, geçmişi kadar görkemli bir geleceğe adım adım taşıdıklarını ifade etti.
KONYA İLE GURUR DUYUYORUZ
Konyanın, geçmişin büyüklüğünü, görkemini simgeleyen önemli bir şehir olduğunu dile getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, geçmişi her anlamda yaşatan bir şehir olan Konyadan gurur duyduklarını vurguladı. İl Halk Kütüphanesinin, kültürel değerlerin yaşatıldığı, geleceğe aktarıldığı bir yer olacağını kaydeden Kula, burada, Türkiyede ilk kez kağıt kitap ile elektronik kitabı buluşturmayı arzu ettiklerini de kaydetti.
KÜLTÜRE HİZMET EDECEK
AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, özelliklerinin yanında güzel bir mimariye de sahip olan İl Halk Kütüphanesinin hayırlı olmasını dileyerek, bu önemli eserin, kültürün geleceğe taşınması açısından bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Modern zamanlarda kitap ve kütüphanenin insanlara uzak kavramlar gibi algılanmaya başlandığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü, Konya İl Halk Kütüphanesinde bilgiye ihtiyacı olana imkanların sunulmasını diledi.
TAŞI TOPRAĞI KÜLTÜR VE MEDENİYET OLAN ŞEHİR
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konyanın taşının toprağının kültür ve medeniyet olduğunu belirterek, sorumlulukları bu açıdan değerlendirmek gerektiğini söyledi. Konyadaki bu kültür ve medeniyetin yedinden inşası konusunda herkesin hemfikir olduğunu belirten Doğan, binlerce yıllık tarihe ve medeniyete sahip çıkmanın önemli olduğunu ifade etti.
SARAYBOSNA SEBİLİNİN DE İLK HARCI ATILDI
Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butonlara basarak Konya İl Halk Kütüphanesinin temelini attılar. Protokol üyeleri ayrıca; Konya Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehri olan Saraybosna Belediyesi ile birlikte yaptırılan Başçarşı Sebili inşaatının ilk harcını attılar.
YENİ İL HALK KÜTÜPHANESİ
3 kattan oluşacak ve 6,5 milyon TLye mal olacak İl Halk Kütüphanesinin inşaat süresi 300 gün. Kütüphanede; okuma salonları, internet salonu, çocuk bölümü, okuma terası, engelliler için görsel ve işitsel bölümler, araştırma ve seminer salonları, grup çalışma odaları, süreli yayın bölümü ve açık oturma alanları bulunacak.