News
Büyükşehir İle TÜBİTAK Arasında Ortak Hizmet Protokolü
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında ortak hizmet protokolü imzalandı.
TÜBİTAK Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, Konya Bilim Merkezinin hayatına geçirilmesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin çok büyük emeği olduğunu belirterek, bundan sonra da işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Türkiyede TÜBİTAK desteğiyle yapılan ilk bilim merkezinde ortaya konan çabanın imzalanacak protokolle devam edeceğini ve bunun da bir ilk olduğunu kaydeden Prof. Ergin, TÜBİTAK ve Konya Büyükşehir Belediyesi sorumluluklarının ne olacağını belirleyen bir protokole imza atıyoruz. Konya Bilim Merkezi değil Türkiye, dünya çapında büyüyecek. İşbirliği nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreke ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya Bilim Merkezinin şehre kazandırılması sürecinde ve yönetiminde kolektif bir iradenin ortaya konulduğunu belirterek, bunun Türkiyeye örnek olacak yerel bir oluşum olduğunu dile getirdi.
Konya Bilim Merkezinin Türkiyedeki ilk bilim merkezi olarak açıldıktan sonra sürekli gelişmesi, sürdürülebilir olması için imzalanacak protokolün önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Bu protokol sürdürülebilir başarıyı yakalama açısından yeni bir süreç başlatmış oluyor. Konyada eğitim ve bilim alanındaki gelişmeler aslında tarihi geçmişin yeniden canlanmasına işaret ediyor. Bilim Merkezimiz de bu eğitim ve bilim şehri olma vasfına katkı yaptı. Bilim Merkezinin şehrimize kazandırılması noktasında Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanımıza, TÜBİTAK Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
ORTAK HİZMET PROTOKOLÜ
Konuşmaların ardından ortak hizmet protokolü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin tarafından imzalandı. Protokol, Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek çalışmaların verimliliği ve sürdürülebilirliği açısından sergi tasarım, üretim, danışmanlık desteği, atölye ve laboratuvarların içerik geliştirme ve eğitim desteği, bilim festivalleri, konferanslar, çalıştay, sertifika programları, bilim söyleşileri gibi bilim merkezleri kapsamına giren konularda yapılacak etkinlikler hususunda işbirliğini kapsıyor.