Gelir Şube Müdürlüğü’nün Görev, Yetki Ve Sorumlulukları  

a) 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkındaki Kanun, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu, ilgili yönetmelikler ve diğer yasal mevzuat çerçevesinde belediye gelirlerinin tarh, tahakkuk, tebliğ ve tahsilat işlemlerinin yapılması, gelirlerin tahsilinin yapılamaması durumunda 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun çerçevesinde izlenerek tahsil edilmesi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun 61. maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmelik hükümleri gereğince tahsil edilen gelirlerin Büyükşehir Belediyesi hesabının bulunduğu bankaya veya tahsilat yapan veznelere yatırılmasını sağlamak.

b) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre Belediyeye ait taşınmazların kira ve satış işlemlerini yürütmek.

c) Tahakkuku tahsiline bağlı gelirlerin tahsilini yapmak.

ç) Muhasebe yetkilisi mutemetlerince yapılan tahsilatları kasa defterine işlemek, gün sonunda toplanan paraların bankaya yatırılmasını sağlamak.

d)  Tahsilat ve ödemelerle ilgili gerekli kontrolü yaparak günlük olarak muhasebe servisine vermek.

e) Tüm Veznelerin çalışmalarını düzenlemek ve aylık tahakkuk ve tahsilat defterlerinin bilgisayar kayıtlarına geçirilmesini sağlamak.

f) Terkini ya da reddi gereken vergileri 213 sayılı Vergi Usul Kanununa uygun olarak düzeltmek, vergi ve harçlarla ilgili yıllık icmalleri hazırlamak.

g) Ödenmesi cebri yolla yapılması gereken alacaklar ait, icra takibi gerekenler için icra dosyası açılmak üzere Hukuk Müşavirliğine gerekli bilgi ve belgeleri iletmek.

ğ) Encümence verilen para cezalarının ve bu cezalara bağlı hasar bedellerinin takip ve tahsilini gerçekleştirmek üzere bilgisayar kayıtlarını tutulmasını, takip ve tahsilatlarının yapılmasını sağlamak.

h) 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri doğrultusunda Gelir Şube Müdürlüğü servislerince düzenlenen İhbarname, Ödeme Emri ve Dairemize ait tebliğ edilmesi gereken tüm belgelerin tebligatını yapmak, tebligatı gerçekleştirilen evrakları eksiksiz olarak ilgili servise veya İcra Servisine teslim etmek.

ı) Süresinde ödenmeyen Belediyemiz alacakları için düzenlenen Ödeme Emirlerinin 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümleri doğrultusunda tebligatlarının yapılmasını sağlamak.

i) Tebligatı imkânsız olan Belediyemiz alacakları ile ilgili her yıl düzenli olarak Vergi Usul Kanununun 103.maddesinde belirlenen rakamsal miktarlar dikkate alınarak İlanen Tebligatın yapılmasını sağlamak.

j) Haklarında 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanun hükümlerince gereken işlemleri yapmak.

k) Konya dâhilindeki İcra Müdürlükleri, Konya Mahkemeleri ve diğer kamu kurumlarınca yapılan icra satışlarına nezaret edecek tellalların görev dağılımını yapmak.

l) Konya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan yerlerdeki ilan ve reklam uygulamalarına esas teşkil etmek üzere beyan alınıp tahakkuk edilmesini sağlamak.

m) 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun ilgili hükümlerine göre, ilgililerince bahse konu reklam elemanlarının beyanını temin ve vergilendirilmesini sağlamak. 

n) Konya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yerlerde ilan ve reklam vergi mükelleflerinin işyeri kapanışı veya reklam elemanlarındaki değişiklik taleplerini değerlendirmek.

o) Mükellefler tarafından verilen teminat mektuplarının kaydını yaparak muhafazasını sağlamak.

ö) Belediye gelirlerine yönelik kişi ve kuruluşlar tarafından idari ve yargı organları nezdinde yapılan itirazlara ilişkin yazılı ya da sözlü savunmalara esas bilgi ve belgeleri yasal süresi içerisinde ilgili mercie ulaştırmak.

p) İlgili yasal mevzuat çerçevesinde gelir arttırıcı ve gelir kaybını önleyici tedbirler  almak.

r) Şube Müdürlüğüne bağlı personelin yapması gereken görevlerin takibini yapmak.

s) Başkanlık Makamınca ve Daire Başkanlığınca verilen ve yasalar tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.